Presentatie visie Westplein van OLC 15 sept

OLC uitnodiging 15sept16

Bewoners uit Utrecht West nodigen u uit voor een inspirerende bijeenkomst ‘Lombokplein en omgeving’ op donderdagavond 15 september.

Hoe zat het ook al weer met het Westplein en de Ontwikkelgroep Lombok Centraal (OLC)? Misschien is het laatste wat u van van ons gehoord heeft dat we samen met 1750 bewoners gepleit hebben voor een autotunnel in het Westplein gebied (petitie begin 2015). Maar de gemeente en het stadsbestuur hebben dat plan verlaten. Misschien heeft u ook vernomen dat de OLC op een autonome wijze wilde verder werken aan een visie in het kader van de structuurvisie. Zodat u, de gemeente en het stadsbestuur helder kunnen zien waar bewoners van Utrecht warm voor lopen.
 
De Ontwikkelgroep Lombok Centraal heeft de kans genomen een eigen visie te vorm te geven. Het is een visie geworden die aansluit op actuele ontwikkelingen in de discussies over het nieuwe gezonde westelijk centrum van Utrecht. We hebben regelmatig contact met de gemeente gehouden. Het stadslab van de gemeente Utrecht in het stadskantoor is een open toegankelijke werkplaats. In Utrecht West blijken veel bewoners te wonen die verstand hebben van stedenbouw, architectuur, civiele techniek en vormgeving.

Samen met de professionele ondersteuning van Dominic Tegelbeckers, Henk Bouwman en Wietske Wolf hebben we een plan gemaakt. Het wordt hoogtijd om meer mensen dan onze vaste volgers op de hoogte te stellen van ons werk van 2016. Het Westplein wordt hopelijk snel het Lombokplein langs de Leidsche Rijn. Uiteraard nodigen we ook mensen van het stadsbestuur uit, ambtenaren en iedereen die de kwaliteit van het Westplein-gebied belangrijk vindt.
 
Dus, kom allemaal, juist als u nog niet helemaal snapt welke kansen er liggen in deze nieuwe binnenstad. We willen u zien, spreken en peilen wat u denkt over ons plan. U kunt zich van te voren aanmelden via lombokcentraal@gmail.com of het event via facebook. De concept visie kunt u vooraf ook HIER (klik download) inzien.
 
Tot slot kunt u ook alvast de keuzedocumenten van de gemeente vinden waarbij een deel gaat over de toekomst van het Westplein. Op 24 september volgt er een stadsgesprek ‘stadslab on tour’. Maar voor die tijd kunt u dus alvast meedenken over het Westplein deel. Lees ook het nieuws hierover ook op DUIC.
 
Donderdag 15 september 2016
19:30 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19 uur)
Locatie: Stadskantoor, 6e verdieping zaal V34
 
Met vriendelijk groet,
OLC
totaalplaatje visie OLC 6sept2016
schetsbeeld Lombokplein OLC aug2016
 
doorsnede lombokplein aan leidscherijn 6sept2016
doorsnede westplein straat 6sept16

,

No comments yet.

Geef een reactie