‘Bubbels’ bij opening Beeldentuin Westplein, do 4 juni, 17:00 uur

free-wheeling_1

Stichting Maanzaad nodigt  u van harte uit voor de

Officiële opening tijdelijke beeldentuin ‘Free Wheeling’ 

Westplein1001, tussen de rijwegen, 4 juni 17.00 uur
Toegang: gratis

Op donderdag 4 juni a.s. om 17.00 uur vindt de officiële opening plaats van ‘Free Wheeling’ bij paviljoen pOp op het Westplein. Met bubbels zal de tijdelijke beeldentuin feestelijk geopend worden door De Oranje Man Wilhelmus J. Hoekstra. ‘Free Wheeling’ is een plaats voor ontspanning, creativiteit en samenwerking. Het concept is een unieke coöperatie van de beeldende kunstenaars Caspar ten Berge, Rowena Buur, Jan Coolen, Hamid Feyzian, Mara Goorts, Remco Jutstra, Marij Nielen, Fieke de Roij en Radboud Wanders en is mogelijk gemaakt door Halte Westplein en Stichting Maanzaad. In totaal zullen er vijf beelden gedurende de 30 dagen tot aan de Tour de France te bewonderen zijn. Zowel de opening als de beeldentuin is voor iedereen gratis toegankelijk.

‘Free Wheeling’

Het beoefenen van topsport gaat samen met ontspanning, creativiteit en samenwerking. Daar waar de Tour de France de topsport zal verzorgen, zullen de overige drie elementen op het Westplein tot hun recht komen. Binnen ‘Free Wheeling is geen plaats voor competitie, middels samenwerking zijn creatieve ideeën in kunstvormen verwerkt die ‘los’ in het gras liggen en een ontspannen gevoel creëert. Het Westplein wordt een rustplaats in de hectiek van de stad. 

Beeldentuin

De kunstwerken zullen goed te zien zijn voor passerende voertuigen, maar zullen ook specifiekere details bevatten voor de wandelende bezoekers. Tevens wordt de dimensie hoogte toegevoegd, zodat tijdens de Tour de France door helikopters en drones een samenhangend geheel waargenomen kan worden.  

No comments yet.

Geef een reactie